Hanane bepaalt mee de toekomst

Hanane LiouhHanane bepaalt mee de toekomst

"Je wordt hier goed begeleid en er is bijna geen afstand tussen professor en student."

Ik ben blij dat ik geschiedenis studeer omdat ik snakte naar een intellectuele opleiding die me als mens in de maatschappij zou verrijken. Ik was altijd gefascineerd door het verleden. De kansen die ik in mijn geboorteland Marokko niet zou hebben gekregen, wil ik hier met beide handen grijpen! Het was een grote stap, maar de opleiding gaat me goed af.

Ik studeer graag aan de Universiteit Antwerpen omdat je hier goed begeleid wordt en er bijna geen afstand bestaat tussen professor en student. De kantoren van de professoren staan altijd open! Als vaste jobstudent aan UAntwerpen kom ik bovendien in contact met veel mensen van de universiteit. Rustig werken doe ik in de bibliotheek, die in de week tot 21 uur open is.

Ik vind Antwerpen een leuke (studenten)stad omdat mijn campus pal in het centrum gelegen is. Als ik eens zin heb om me te ontspannen of te gaan winkelen, is dat nog geen vijf minuten wandelen. Bovendien is Antwerpen een echte cultuurstad, met tal van musea en activiteiten.

Ik bepaal mee de toekomst, want het is mijn droom om het onderwijs in te gaan. Daarbij komt mijn kritische achtergrond goed van pas. In het secundair onderwijs miste ik leerkrachten waarin ik mezelf herkende. Ik hoop op dat vlak mijn steentje bij te dragen.

Op de Infodagen ben ik niet geweest, want ik maakte mijn studiekeuze pas later. Ik informeerde me goed via het internet en kon daardoor een overtuigde keuze maken. Omdat ik een aangepast traject volg, contacteerde ik de studentenbegeleiding. Zij hielpen me verder met al mijn vragen.

Welke tip wil je geven aan toekomstige studenten?

Volg je hart! Als je een richting kiest waarbij je steeds met tegenzin achter de boeken duikt, zal dat een negatieve impact hebben op je eigen welzijn. Het is ook niet erg als je niet meteen weet waar je eigen interesses liggen. Bij mij heeft het even geduurd, maar nu heb ik totaal geen spijt van mijn keuzes.