Werk en studies combineren als werkstudent geschiedenis

Ga je werken en studeren combineren? Je kan zowel de bacheloropleiding als de masteropleiding geschiedenis volgen via een flexibel traject voor werkstudenten.

Het Centrum voor Werken en Studeren staat voor je klaar met advies, workshops, een boekenservice, een onthaalavond enzovoort.

Clusters

Zowel de bacheloropleiding (studieprogramma en voorbeeldrooster) als de masteropleiding (studieprogramma en voorbeeldrooster) is opgedeeld in clusters. Deze clusters benaderen geschiedenis vanuit verschillende invalshoeken: historisch, sociaal, filosofisch, methodologisch...

In de vakfiche vind je voor elk opleidingsonderdeel (uitklapblokje 5: Werkvormen, planning van onderwijs- en leeractiviteiten) de faciliteiten voor werkstudenten terug. Deze faciliteiten werden vooraf afgesproken met de docent.

Via begeleide zelfstudie

Behalve de methodologische opleidingsonderdelen kan je alle opleidingsonderdelen via begeleide zelfstudie volgen. Dat geldt ook voor de keuzeopleidingsonderdelen.

Op de online leeromgeving Blackboard vind je de nodige cursusinformatie. Met vragen over de cursussen kan je je als werkstudent rechtstreeks tot de docenten wenden. Op het einde van elke cursus kan een avondcollege worden georganiseerd, waar je eveneens met vragen terechtkan.

Contactmomenten voor methodologische opleidingsonderdelen

Voor de methodologische opleidingsonderdelen zijn samenwerking met medestudenten en vormen van peer assessment belangrijk. Daarom is afstandsonderwijs moeilijker te organiseren. Bij het begin van elke cursus wordt met jou en andere werkstudenten bekeken bij welke contactmomenten je aanwezig kan zijn. Mede in functie daarvan wordt de agenda opgesteld. Bij de start van het academiejaar kan je contact opnemen met de docenten voor verdere afspraken. 

Verder maak je gebruik van de interactieve mogelijkheden die de online leeromgeving Blackboard biedt: je post feedback op het werk van medestudenten en ontvangt langs hetzelfde kanaal ook feedback op de opdrachten die jij maakt.