Lloyd bepaalt mee de toekomst

“Door de duidelijke link met technologie, de wetenschappelijke wereld en het bedrijfsleven leer ik op een doordachte en analytische manier problemen oplossen in een business context.”

Handelsingenieur studeren aan UAntwerpen

Ik ben blij dat ik voor handelsingenieur studeer, omdat het een brede richting is die een duidelijke link legt tussen technologie, de wetenschap en het bedrijfsleven. Zo kan ik later in mijn job altijd met een brede, doordachte en analytische kijk problemen oplossen in een businesscontext.

Link met het werkveld

Daarnaast is Antwerpen een prachtige stad om te studeren. Naast het studentenleven en de bezienswaardigheden, biedt de stad mij ook op professioneel vlak veel mogelijkheden. Er is een enorm positief netwerk voor jonge ondernemers: UAntwerpen en initiatieven als VOKA en GATE15 ondersteunen me bijvoorbeeld bij de opstart van mijn onderneming.

In je studie is er ook genoeg praktijk verweven: je kan ervoor kiezen om een stage te volgen of om je masterthesis uit te werken bij een organisatie. Daarnaast werk je in groep aan het integratieproject waarin je oplossingen zoekt voor praktische businesscases. Op die manier kan je al proeven van de arbeidsmarkt tijdens je studie.

Technologische component

Wat me ook aansprak in de opleiding, is de uitgesproken focus op technologie. Opleidingsonderdelen als Data Science en IT Governance zijn daar een voorbeeld van. Daarnaast kan je er altijd voor kiezen om meer tech-gerelateerde vakken op te nemen, zoals 'Digital Talents Masterclass'. Daar leer je hoe je technologische revoluties, zoals blockchain en Internet of things, kan gebruiken in de bedrijfswereld.

Internationale ervaringen

Ik ben persoonlijk altijd overtuigd geweest van het belang van internationale ervaringen. Daarom ben ik vorig jaar op Erasmus geweest naar Hong Kong en volgde ik al twee summer schools. Eén daarvan was in Washington; het programma van twee weken was gevuld met lessen van bekende professoren en bedrijfsbezoeken bij onder andere het International Monetary Fund. Deze ervaringen haalden mij uit mijn comfortzone. In mijn persoonlijk leven én tijdens rekruteringsgesprekken grijp ik er nog altijd naar terug.

Mijn tip voor toekomstige studenten

Sta open voor de kansen die de universiteit je biedt. Je zal ze zelf moeten grijpen, maar ze zijn enorm belangrijk voor je carrière en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast wil ik iedereen aanraden om zo veel mogelijk praktische ervaringen op te doen. Dat heb ik zelf ook gedaan, en dankzij al deze ervaringen weet ik beter wat ik kan, wat ik wil bereiken en hoe ik de toekomst van onze maatschappij mee vorm kan geven.

> Ontdek de opleiding handelsingenieur