Side header image

Master-na-master in de huisartsgeneeskunde

Profiel

Je opleiding

Op het einde van jaar 6 heb je je een belangrijke hoeveelheid van medische  kennis, vaardigheden en attituden eigen gemaakt. De  praktische toepassingen en ervaring om deze als huisarts te kunnen gebruiken  ontbreekt nog. De grote diversiteit aan problemen maakt dit beroep boeiend en uitdagend.
 
Tijdens de sterk interactieve huisartsopleiding  groei je uit tot huisarts; én als clinicus én als wetenschapper én als persoon.
 
Op het einde van jaar 7 ben je klaar voor het zelfstandig werk in jaar 8 en 9 onder begeleiding van een ervaren huisarts. Voor dat zelfstandig werk wordt je uiteraard verloond.
 
Vanaf academiejaar 2018 is de basisopleiding afgesloten na het zesde jaar en ben je betaald vanaf jaar 7.

Je toekomst

Je kan werken in verschillende omgevingen zoals een associatie tot grote groepspraktijk. Je kan kiezen voor wisselende tijdsbestedingen waarbij naast je professie ook een persoonlijk leven heel goed uit te bouwen is.
 
Daarnaast kan het klinische werk gecombineerd worden met een brede waaier van andere activiteiten.  We noemen hier zelf verrichten van wetenschappelijk onderzoek, opleider worden in je eigen praktijk of aan een Universiteit, preventieve taken uitwerken zoals bij Kind en Gezin, coördinerend arts in een woon zorg centrum en andere klinische en managementfuncties zijn mogelijk.
 
Je kan met je diploma ook aan de slag in de hele Europese Unie en daarbuiten.