Side header image

"Altijd alles in vraag stellen, dat is een belangrijke eigenschap van een ingenieur"

Jelle De Roover volgde de masteropleiding industriële wetenschappen: bouwkunde. Nu werkt hij als projectingenieur bij Besix, een bedrijf dat actief is in de constructie van gebouwen, infrastructuur, milieuprojecten en wegen.

Jelle: “Ik werk als projectingenieur in een team dat de vlotte voortgang op de werf garandeert. Ik volg een project steeds van A tot Z op. Ik ben dus betrokken bij het opstarten van de werf en het mobiliseren van materiaal en mensen. Met het werfteam werken wij een gedetailleerde planning uit om elk project binnen termijn en budget af te ronden. We vertalen de eisen van de klant naar uitvoerbare ontwerpen. Daarvoor maken we afspraken met onderaannemers en houden we tijdens de werken de kwaliteit en veiligheid in de gaten.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in bouw en techniek. De diversiteit in de opleiding heeft mij over de streep getrokken. De studie combineert theoretische achtergrond met praktische opleidingsonderdelen, waardoor je voeling krijgt met de realiteit. De opleiding wordt zeer gewaardeerd op de arbeidsmarkt en dit resulteert in een grote vraag naar industrieel ingenieurs.

De brede waaier aan opleidingsonderdelen die je krijgt binnen de opleiding, maakt het gemakkelijker om in de werkomgeving complexe materie te ontleden. In mijn huidige job moet ik met veel verschillende zaken rekening houden omdat alles invloed heeft op elkaar. Het is dan belangrijk om steeds de juiste beslissing te nemen door zaken correct te ontleden. Deze veelzijdigheid is een vaardigheid die je ‘kweekt’ in de opleiding.

Mijn advies aan toekomstige studenten? Stel altijd alles in vraag. Ik denk dat dit een van de belangrijkste eigenschappen is van een ingenieur. Wees nieuwsgierig, leer en steel met je ogen, want ervaring is een gegeerd goed.”

Jelle De Roover

Jelle De Roover