Side header image

Jobmogelijkheden

Chemiesector biedt uitstekende kansen

Met deze opleiding kies je voor een toekomstberoep. De vraag is groot, werkzekerheid is een feit en de sector betaalt goed.

Wist je dat Antwerpen na Houston de hoogste concentratie chemische industrie ter wereld heeft?

Met je masterdiploma op zak en dankzij onze uitstekende samenwerking met bedrijven staan heel veel deuren voor jou open.

Voedselbereiding

Je hebt veel kans om in de sector van de levensmiddelentechnologie terecht te komen, zoals de zuivel-, de vlees- en de drankenindustrie. Je stuurt er de processen en analyseert en controleert zowel de grondstoffen als de halffabrikaten en eindproducten.

Je kan aan de slag als verantwoordelijke voor analyse en controles in laboratoria van voedings- en gistingsbedrijven. Of je wordt laboratoriumtechnoloog in biochemische onderzoekslaboratoria.

In brouwerijen en mouterijen kunnen ze verantwoordelijken van jouw slag gebruiken voor diverse productiestadia.

Waterzuivering en genetisch onderzoek

De milieusector met lucht- en afvalwaterzuivering naast bodemsanering biedt kansen als procesingenieur, researchingenieur of commercieel ingenieur.

Of wat denk je van een job in de industriële biochemie, de geneesmiddelensector, de bioplastics-industrie, bio- of fermentatietechnologie of gentechnologie?

Carrière in onderzoek

Ben je in de loop van je studie gebeten door het onderzoeksvirus, dan kan je kiezen voor het behalen van een doctoraat waarmee je een academische carrière kan uitbouwen.