Side header image

Master in de theater- en filmwetenschap

Josephine bepaalt mee de toekomst

Josephine bepaalt mee de toekomstJosephine bepaalt mee de toekomst

"Mijn verdere carrière kan ik nu zelf vormgeven."

Ik ben blij dat ik theater- en filmwetenschappen studeer omdat ik begeleid word door de besten in mijn vakgebied. Zij bereiden me niet voor op een duidelijk afgelijnde loopbaan, maar geven me het inzicht waarmee ik mijn carrière helemaal zelf kan vormgeven. Tijdens mijn studie kwam ik in contact met interessante mensen, waardoor ik stilaan al een netwerk heb opgebouwd.

Ik studeer graag aan de Universiteit Antwerpen omdat ik aan een kleine campus studeer waar de afstand tussen studenten en proffen relatief klein is. Ik heb het gevoel dat de universiteit best veel moeite doet om mee te evolueren met de huidige maatschappelijke realiteit, al kan het altijd beter natuurlijk.

Ik bepaal mee de toekomst want ik streef ernaar om in dialoog te blijven gaan met de mensen om me heen. Mijn opleiding heeft mijn ambitie versterkt en me de mogelijkheden gegeven om mijn dromen concreet te maken. Ik hoop dat ik het goede voorbeeld kan geven aan studenten die na mij komen.

Ik vind Antwerpen een leuke (studenten)stad omdat het een kleine stad is met internationale allure en een levendige culturele wereld. Voor mij is Antwerpen ook geen studentenstad, maar de stad waar ik altijd al heb gewoond.

Welke tip wil je geven aan toekomstige studenten? Durf groots te denken! Zo ging ik vorig jaar zes maanden naar New York voor een stage bij mijn favoriete theatercollectief. En dat terwijl ik mijn hele studieloopbaan combineerde met een parttime job. Niets is onhaalbaar, ook al gaan dingen soms niet zoals je had gepland.

Ontdek de bachelor taal- en letterkunde, waarin je je kan verdiepen in theater-, film- en literatuurwetenschap

Kom kennismaken op de Infodagen