Waarom organisatie en management studeren aan UAntwerpen?

Praktijk in je opleiding

In de master organisatie en management is de link met de praktijk nooit veraf. De masterproef biedt zo een unieke praktijkervaring in een academische opleiding. De competenties die je hebt verworven in je opleiding, kan je hier in praktijk brengen.

Een reëel beleidsprobleem van een organisatie ligt aan de basis van de praktijkgerichte masterproef. In duo ga je aan de slag met de probleemanalyse en zorg je voor concrete aanbevelingen naar de organisatie toe.

Dankzij de summer schools kan je een internationale ervaring opdoen in binnen- of buitenland.

Verbredend én verdiepend

Deze opleiding biedt een verbredende basis in 3 managementdomeinen:

  • Accountancy en financiering
  • Marketing
  • Strategie en organisatie

Daarnaast neem je een verdiepende cluster naar keuze op in één van de drie basisdomeinen.

Internationaal kwaliteitslabel

Deze opleiding kreeg een internationaal kwaliteitslabel van AACSB en behoort daarmee tot de beste en belangrijkste in de wereld.

MOM-community

Ondanks de zeer diverse instroom trachten we werk te maken van een echte community binnen de opleiding. Er wordt geopteerd voor een persoonlijke aanpak zodat je je geen nummer voelt tussen vele andere studenten.

Een stimulerende omgeving

Antwerpen is een bruisende stad. Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in Europa.  

Die status van innovatieve en aantrekkelijke werd bevestigd door Financial Times: in 2018 werd Antwerpen opgenomen in hun prestigieuze 'Global Cities of the Future 2018/19'-ranking