Catherine bepaalt mee de toekomst

Je leert verschillende vakgebieden binnen sociologie en economie kennen. Zo kan je je studieprogramma laten aansluiten bij je interesses.”

Multidisciplinaire bril

Ik ben blij dat ik sociaal-economische wetenschappen studeer omdat ik met een multidisciplinaire bril naar de maatschappij kan kijken. Hierdoor zie ik niet alleen hoe complex de wereld is, maar kan ik ook mijn eigen mening erover formuleren.

Dat is meteen ook het grote voordeel aan de opleiding sociaal-economische wetenschappen: dankzij de multidisciplinaire insteek kan je je verdiepen in economie en sociologie. Merk je dat jouw passie meer bij één van de twee studiedomeinen ligt? Dan kan je je programma perfect in die richting sturen. Zelf ben ik meer geïnteresseerd in sociologie, maar de economische vakken vind ik een leuke afwisseling. Na je bachelor heb je bovendien toegang tot een ruim aanbod aan masteropleidingen.

Dat ik in Antwerpen zit, is een extra troef. Er valt hier altijd iets te beleven en de Universiteit Antwerpen is een moderne universiteit die goed meegaat met haar tijd.

Ik bepaal mee de toekomst

Ik bepaal mee de toekomst, want de samenleving heeft mensen zoals SEW’ers nodig die kritisch kunnen nadenken, bijvoorbeeld over uitdagingen als milieu- en migratiebeleid. Zelf schrijf ik mijn bachelorproef over de discriminatie van migranten, een materie die me enorm boeit.

Tip voor toekomstige studenten

Ben je een studiekeuze aan het maken? Denk dan eerst goed na over waar je interesses liggen. Volg je gevoel, niet je vrienden. Durf voor jezelf te beslissen, want als je een bepaalde richting echt graag wil volgen, zal je gemotiveerder zijn en dus beter je best doen.

> Ontdek de opleiding sociaal-economische wetenschappen