Studenten Frans bezoeken Parijs

Op 14 en 15 mei 2017 ondernamen de masterstudenten taal- en letterkunde Frans een studiereis naar Parijs. Dit in het kader van het opleidingsonderdeel ‘Literatuur en media’ van prof. Franc Schuerewegen.

Het programma was zeer gevarieerd:

 • Een wandeling in het 9de arrondissement langs de ‘Passages couverts des Grands Boulevards’ o.l.v. prof. Karen Haddad (Paris-X).
   
 • Een wandeling op La Butte Montmartre en de Basilique du Sacré-Cœur.
   
 • Een bezoek aan de Sorbonne o.l.v. Franc Schuerewegen. Daar bezochten ze onder andere de aula waar Marie Curie, de eerste vrouwelijke professor ooit aan de Sorbonne, op 5 november 1906 haar eerste college doceerde.
   
 • Een bezoek aan de tentoonstelling ‘Mutations-Créations / Imprimer le monde’ in het Centre Pompidou over 3D-printing in de kunsten en de invloed van digitale technologie op het statuut van kunstenaars, designers en architecten.
   
 • Een wandeling in de wijk rond het Canal Saint-Martin, dat als decor in diverse Franse films fungeerde. Onder andere ‘Hôtel du Nord’ van Marcel Carné (1938) met de beruchte repliek van actrice Arletty: “Atmosphère! Atmosphère! Est-ce que j’ai une gueule d’atmosphère?”. Recenter in de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ van Jean-Pierre Jeunet (2001).

Masterstudenten Frans in Parijs aan metrohalte AnversMasterstudenten Frans in Parijs op het binnenplein van de Sorbonne

Foto's: voor metrohalte Anvers en op het binnenplein van de Sorbonne.