Stage/thesis-event in de master toegepaste economische wetenschappen

Op het stage/thesis-event van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en studentenverenigingen Wikings-NSK en Capitant kan je als (toekomstige) masterstudent kennismaken met bedrijven die praktijkprojecten aanbieden.

Het doel van de avond? Een ideale match vinden tussen student en bedrijf.

Mieke Warmoes is aanwezig voor het bedrijf Jet Import. “Tijdens een stage bij ons bedrijf leert een student wat er allemaal moet gebeuren om een merk bekendheid te geven.”

Bij BASF zijn er elk jaar 160 stageplaatsen beschikbaar. Ellen Leyssens van BASF: “Wij geloven sterk in de meerwaarde van gemotiveerde studenten.”

Student Eline Volant is op zoek naar een stage. “Na mijn Erasmuservaring in Bologna wil ik graag een stage doen. Ik twijfel nog tussen een finance-stage of een marketing-stage.”

Catootje Ariaansz doet op dit moment zelf een stage bij Philip Morris International. “Ik schrijf een strategisch marketingplan voor INKOMPASS, het stageproject van Philip Morris.”

Masterstudent handelsingenieur Jan Loos test zijn skills in de videobooth. “Ik maak een video-cv, dit kan een doorslaggevende factor zijn in het selectieproces.”

“Tijdens een praktijkproject kan je als student ervaring opdoen en je vaardigheden aanscherpen.” De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie stimuleert de samenwerking met bedrijven.

Presidiumleden van Wikings-NSK zijn blij met de opkomst. “We hebben ongeveer 100 studenten in contact gebracht met bedrijven. We hebben al veel enthousiaste studenten naar buiten zien gaan!”