Studentenvereniging Translatio: studiehulp en ontspanning

Al sinds 1961 is Translatio de studentenvereniging van het departement Toegepaste Taalkunde aan onze universiteit. Dit maakt haar tot een van de oudste studentenverenigingen in Antwerpen. Elk jaar organiseren de presidiumleden een waaier aan uiteenlopende activiteiten en zo staat Translatio garant voor een onvergetelijke studententijd.

Enkele activiteiten in de kijker:

Onderwijs

Elk jaar stelt Translatio een tutor aan. Hij/zij richt zich volledig op het aspect ‘studie’ en ondersteunt de studenten bij hun studietraject. Zo worden de eerstejaarsstudenten tijdens de peter- en meteravond bijvoorbeeld meteen gekoppeld aan een oudere student met dezelfde talencombinatie. Ook voor handboeken en cursussen kan je steeds terecht bij de studentenvereniging: aan het begin van elk academiejaar wordt er een tweedehandsboekenverkoop georganiseerd. Verder werkt de tutor ook samen met de proffen als er interessante infosessies of events georganiseerd worden: jobevent, examentips, infosessies over de bachelorproef?

Translatio is steeds op post.

Cultuur en sport

Ook aan ontspanning geen gebrek: elk semester staan er een aantal sport- en cultuuractiviteiten op he programma. Sportievelingen kunnen zich volledig uitleven tijdens de voetbal-, basketbal of volleybalwedstrijden waarin Translatio het opneemt tegen de andere studentenverenigingen van Antwerpen.

Ben je toch niet zo’n sportfanaat maar heb je af en toe nood aan ontspanning? Hou dan zeker de kalender in de gaten voor de quiz, kerstuitstap of Calamartes, hét cultuurevenement van de universiteit Antwerpen. Neem zeker deel aan de workshop van Translatio!

Feest

Antwerpen zou geen studentenstad zijn zonder TD’s, cantussen en feestjes, en ook daar dragen wij ons steentje bij. Onze jaarlijkse evenementen: French Kiss TD, Bingobommacantus, 50-centfeestje en een uitstap naar een andere studentenstad. Je vindt de activiteiten op de Translatio-kalender.