Studietrips

Op studiereis dompelen de studenten toegepaste taalkunde zich onder in de taal en cultuur die ze bestuderen. Zo ontdekten de studenten Frans het cultuuraanbod in Parijs en trokken de studenten Engels door de Verenigde Staten.

Frans oefenen op citytrip in Parijs

In april 2017 genoten studenten Franse toegepaste taalkunde vier dagen lang van een culturele citytrip in Parijs. Prof. Kris Peeters en Esther De Boe leidden de groep deskundig rond, waarna de studenten op eigen houtje de stad konden verkennen. 's Avonds zijn ze naar een Frans theaterstuk gaan kijken in een gezellig theatertje.

Student Ymke Verschueren ging mee op reis: "Kort samengevat was het een gezellige, ontspannende én leerrijke uitstap naar de prachtige stad Parijs, waar je de cultuur kan ruiken."
 

Verenigde Staten

Engels in de praktijk op reis door de Verenigde Staten

De studenten Engelse toegepaste taalkunde trokken in 2017 in de paasvakantie door de Verenigde Staten.

Op hun eerste dag in Atlanta bezochten ze het graf van Martin Luther King, op de verjaardag van zijn dood op 4 april 1968. De kwaliteitskrant Atlanta Constitution bracht hen in beeld.

Het Dictee

Tien voor taal in Maastricht

Studenten en docenten toegepaste taalkunde gingen in Het Dictee de strijd aan met de collega's van de Vertaalacademie Maastricht op 29 maart 2018. Het dictee werd voorgedragen door schrijver Ronald Giphart.

Onze studenten namen alle prijzen mee naar huis: Denise Kroesen won de wedstrijd, Amandine Van Lathem veroverde de tweede plaats en Bert Lauwers werd derde. Ook docent Hanne Kloots won in haar categorie.


Studenten Amandine Van Lathem en Denise Kroesen met schrijver Ronald Giphart.


De deelnemers van het dictee in Maastricht, voor de Universiteit Antwerpen georganiseerd door docent Iris Schrijver (links).