Pimp je lessen door ze nog gevarieerder en interactieverte maken. Uiteraard staan we met plezier klaar om jou daarbij te helpen door een ruim aanbod aan lessenpakketten en materiaal aan te bieden waarmee jezelf aan de slag kan gaan.

Virtuele workshop studio STEM

Studio STEM gaat digitaal! 

De boeiende workshops van Studio STEM zijn er nu het hele jaar door. Enkele workshopbegeleiders boksten een virtuele variant in elkaar. Kom samen met je leerlingen meer te weten over de fysica van schommels en klokken, ontdek hoe snel een chemische reactie kan lopen en experimenteer met warmtetransport. Of laat je leerlingen een drone programmeren!   

Lees meer

Een teer onderwerp

Het lespakket ‘Een teer onderwerp ... voor nicotieners’ wil jongeren bewust maken van de gevaren van roken. Het pakket richt zich tot leerlingen van het eerste en tweede jaar secundair onderwijs, maar is ook geschikt voor andere leeftijden. Het is een kant-en-klaar, laagdrempelig pakket waarmee je meteen aan de slag kan in de klas. 

Het pakket bestaat uit: 

  • een boekje voor de leerlingen (twee versies, voor de A en B-instroom secundair onderwijs) 
  • een powerpointpresentatie 
  • een handleiding 

De presentatie duurt ongeveer een (les)uur en bevat alle informatie uit het boekje en een aantal quizvragen voor in de les. Door kleurenkaartjes op te steken lossen de leerlingen de meerkeuzevragen klassikaal op. Deze kaartjes zitten achteraan in de boekjes en zijn afscheurbaar, zodat elke leerling meteen drie kleurenkaartjes ter beschikking heeft. 

Lees meer

YouTube-kanalen

Op YouTube vind je vier kanalen die jouw leerlingen kunnen helpen bij het instuderen van economische, statistische, wiskundige of boekhoudkundige leerstof. Onze assistenten en professoren leggen bepaalde topics duidelijk uit in korte kennisclips. Hoe vermenigvuldig je twee matrices met elkaar? Hoe voer je een hypothesetoets uit? Wat is het verschil tussen debet en credit? Ga zeker eens een kijkje nemen. Deze clips kunnen jouw leerlingen helpen bij het studeren voor hun examens, voor een ijkingstoets of voor het toelatingsexamen arts & tandarts.

Profcast

🎧 Maak kennis met de professoren van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en hun expertise! 

In podcast-reeks ‘Profcast’ laten  Lara Vandeputte en Lothar van Diessen elke week een professor van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan het woord. 

In de meer dan 40 afleveringen komen verschillende topics aan bod. Zo vertelt professor De Pelsmacker over reclame, professor Verbruggen over energie-uitdagingen, professor Damen over vastgoedmarkten en professor Schramme over de mode-industrie. 

Ook artificiële intelligentie, de luchtvaartindustrie, rekeningrijden, duurzaam ondernemen, gezondheidseconomie, co-creatie … niets blijft onbesproken.  

Lees meer ​

Podcast Sociale Wetenschappen

🎧 Maak kennis met de professoren van de Faculteit Sociale Wetenschappen en hun expertise! 

Wil je op een toegankelijke manier ontdekken waar wij (onze proffen, onderzoekers, studenten, …) eigenlijk dagelijks mee bezig zijn? Wil je de mens achter je (toekomstige) prof leren kennen? Wil je ontdekken hoe wij allen door media, communicatie en onze omgeving worden beïnvloed? Dan is het misschien een goed idee om één van onze podcasts te beluisteren! 

Lees meer 

Bepaal mee de superdiverse toekomst

De Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen lanceert dit schooljaar een platform voor divers, inclusief en downloadbaar lesmateriaal voor het secundair onderwijs. Auteurs zijn onze educatieve masterstudenten. Zij werken projecten uit rond uiteenlopende thema’s, met telkens de focus op superdiversiteit, inclusiviteit en controverse. Leerkrachten secundair onderwijs en andere geïnteresseerden kunnen het ontwikkelde lesmateriaal gratis downloaden en gebruiken. 

Lees meer