Lekenspiritualiteit in de laatmiddeleeuwse stad

Datum: 3 december 2016

Locatie: UAntwerpen - Stadscampus - Hof van Liere - Prinsstraat 13 - 2000 Antwerpen (route: UAntwerpen, Stadscampus)

Tijdstip: 10.30 - 17.30 uur

Organisatie / co-organisatie: Ruusbroecgenootschap, ISLN en Signum

Korte beschrijving: Signum lustrumcolloquiumAbstract

Ter gelegenheid van het vijfentwintig jaar bestaan van Signum hebben we prof. dr. Walter Simons (Dartmouth College, USA), auteur van vooraanstaande publicaties als Cities of Ladies: Beguine Communities in the Medieval Low Countries, 1200–1565 (2001) en coediteur van The Cambridge History of Christianity, vol. IV: Christianity in Western Europe, c.1100-c.1500 bereid gevonden om een keynote lezing te houden over dertiende- en veertiende-eeuwse begardengemeenschappen in de Zuidnederlandse steden.

Hij en Sabrina Corbellini, Jeroen Deploige, Fred van Lieburg, Patricia Stoop, Eva Vandemeulebroucke en Ewoud Waerniers zullen diverse aspecten belichten van en in debat gaan over lekenspiritualiteit in de laatmiddeleeuwse stedelijke context.

Zoals gebruikelijk biedt het programma volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het voeren van discussie. In de namiddag vindt de traditionele excursie plaats, die de deelnemers langs enkele plaatsen in Antwerpen voert waar de (leken)spiritualiteit in de late middeleeuwen en de periode erna hoogtij vierde. We sluiten de dag af met een borrel in Brasserie Gustav (op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station). Wie wil, kan daar op eigen kosten mee blijven dineren.
 Inkomprijs: 17,50 euro voor leden en studenten; 22,50 euro voor niet-leden

Inschrijven: verplicht

Contact e-mail: patricia.stoop@uantwerpen.be

Link: http://www.uantwerpen.be/ruusbroec-nl