Bibliotheekintroductie UAntwerpen

Datum: 23 november 2017

Locatie: online

Tijdstip: 18.30 - 20 uur

Organisatie / co-organisatie: Bibliotheek Stadscampus UAntwerpen

Korte beschrijving: Geen tijd om je te verplaatsen? Volg de workshop online

Geen tijd om je te verplaatsen? Volg de online workshop Bibliotheekintroductie dan thuis of eender waar! Tijdens de bibliotheekintroductie maak je kennis met alle praktische regelingen van de bibliotheek, hoe je databanken van thuis uit kan gebruiken, de werking van de catalogus, een overzicht van de databanken en e-tijdschriften én het vermijden van plagiaat

Bedoeling is dat op het afgesproken uur de online bibliotheekworkshop effectief van start kan gaan. Mogen wij daarom vragen 15 min. VOOR aanvang op de link in de mail te klikken en zo naar de online meeting te gaan.

Do’s and don’ts

  • Zorg voor een degelijke internetverbinding! Werk bij voorkeur met een netwerkkabel, indien dit niet mogelijk is, zorg dan voor een goede wireless ontvangst.
  • Ga ergens rustig zitten. Achtergrondlawaai is storend voor jezelf en voor de andere deelnemers. Zet elektronische apparaten in de buurt af of ga er ver genoeg van af zitten.
  • Sommige headsets hebben een aan/uit knop en/of moeten geïnstalleerd worden. Kijk dit vooraf al eens na.
  • Indien er meerdere audioapparaten aan de PC gekoppeld zijn, let erop het actieve apparaat te selecteren.
  • Gebruik liever geen webcam. Dat leidt alleen maar af.
  • Op het moment zelf zijn er twee mensen van de bibliotheek online. Daardoor kan een persoon deelnemers met technische problemen helpen. Dit gebeurt via de chatfunctie.
  • Indien je op het afgesproken uur helemaal niemand hoort/niets ziet gebeuren, is er duidelijk een probleem. Mail naar einfo@uantwerpen.be en we zullen via de mail proberen te helpen. 
  • Gebruik bij het aanmelden in de online sessie steeds je voornaam en achternaam. Geen nicknames, initialen, nummers, …. Anders is het onmogelijk iedereen te identificeren om nadien nog informatie door te sturen.
  • Vragen stellen tijdens een online bibliotheekinstructie kan natuurlijk altijd. Zeg gewoon je naam en meteen daarna de vraag.


Inkomprijs: Gratis

Inschrijven: Schrijf je in via de website van Centrum West

Contact e-mail: info-ou@uantwerpen.be

Contact telefoon: +32 3 265 47 71

Link: https://www.uantwerpen.be/bibliotheek