Eindtermen wiskunde in de eerste graad

Datum: 19 september 2018

Locatie: UAntwerpen, Stadscampus, gebouw De Meerminne, M.001 - St-Jacobstraat 2 - 2000 Antwerpen (route: UAntwerpen, Stadscampus)

Tijdstip: 14 - 17.30 uur

Organisatie / co-organisatie: Vlaamse Vereniging voor Wiskundeleraars (VVWL) i.s.m. Antwerp School of Education

Korte beschrijving: Infonamiddag rond de nieuwe eindtermen

Over de infonamiddag
Nog één schooljaar wachten en dan is het zover: dan start het hervormd secundair onderwijs met nieuwe eindtermen in de eerste graad. Ook voor wiskunde staan er heel wat veranderingen op het programma. De Vlaamse Vereniging voor Wiskundeleraars (VVWL) zat intensief mee aan de onderhandelingstafel om de eindtermen van de wiskundige competentie voor de A-stroom, B-stroom en de nieuwe eindtermen basisgeletterdheid wiskunde in muziek te zetten.

Op deze infonamiddag nodigen we alle geïnteresseerden uit om alles te ontdekken over deze nieuwe eindtermen, hoe deze tot stand zijn gekomen, welke verticale leerlijn er is opgezet als voorbereiding voor de nieuwe eindtermen 2e en 3e graad en hoe de onderwijsverstrekkers (Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Gemeenschapsonderwijs en het OVSG) deze eindtermen gaan omzetten in leerplannen.

Deze infonamiddag geeft een zeer vroege inkijk, want de eindtermen zijn nog niet goedgekeurd door het Vlaams Parlement (er is wel een principiële goedkeuring door de Vlaamse regering). Het lijkt ons de ideale wiskundige opwarmer voor een voorbereidingsjaar op het hervormd secundair onderwijs.
 Inschrijven: Via de website

Link: https://vvwl.mathelo.net/infonamiddag-eindtermen-eerste-graad/