Google Scholar

Datum: 20 november 2018

Locatie: Online - - - - -

Tijdstip: 18 - 19 uur

Korte beschrijving: Open lessenreeks Bibliotheek UAntwerpenOver de online les

Enkele zoekwoorden intypen in Google is niet moeilijk. Maar er is zoveel meer over te vertellen: we bekijken hoe Google achter de schermen werkt, en welke voor- en nadelen dat met zich meebrengt. Met voorbeelden en oefeningen leren we hoe je met je zoekactie zo goed mogelijke resultaten krijgt.

Na deze les kan je geavanceerd zoeken in Google Scholar en kan je motiveren waarom je wel, of juist niet, kiest om je opzoekingen in deze zoekmachine te doen.

De UAntwerpen Bibliotheek organiseert doorheen het jaar open opleidingssessies over het zoeken naar en verwerken van wetenschappelijke informatie. De lessen zijn de ene keer in het Nederlands, de andere keer in het Engels. Alle studenten kunnen deelnemen.

Je kiest zelf of je een enkele les volgt of de hele reeks doorloopt. Volg je elke week een les, dan bouwen we stapsgewijs op van basis naar gevorderd gebruik.

We geven deze sessies online via de tool 'BlackBoard Collaborate'. Zowel beeld als audio verlopen via de computer. De exacte data en de deelnamelinks vind je hieronder. Inschrijven is niet nodig.Contact e-mail: helpdesk@library.uantwerpen.be

Contact telefoon: +32 3 265 40 19

Link: https://eu.bbcollab.com/guest/6cf19d6f4a3146a89e1241b0a0c82684