Open Access Week

Datum: 22 - 28 oktober 2018

Locatie: Bekijk het programma voor de verschillende locaties - - - 2000 ANTWERPEN

Organisatie / co-organisatie: Universiteit Antwerpen

Korte beschrijving: Krijg meer inzicht in Open Access met webinars, seminars en getuigenissen van collega-onderzoekersOpen access week

Steeds meer onderzoekers in Europa erkennen dat Open Access essentieel is om de zichtbaarheid, toegang en impact van met publieke middelen gefinancierd onderzoek te verbeteren.

Meer en meer financieringsorganisaties en universiteiten hebben bindende Open Access-mandaten. De Universiteit Antwerpen heeft ook een Open Access-beleid (2014). Voor veel onderzoekers zijn de implicaties van Open Access-vereisten echter onduidelijk en zij vragen zich af hoe zij deze vereisten kunnen integreren in hun financierings- en publicatiestrategieën en hoe deze verplichtingen gecombineerd kunnen worden met andere uitdagingen zoals privacyregels en gegevensbeheersplannen.

De Open Access Week geeft advies over Open Access en aanverwante onderwerpen via webinars, seminars en een rondetafelgesprek met getuigenissen van collega-onderzoekers met positieve en negatieve ervaringen in het omgaan met Open Access-verplichtingen. Op deze manier bereiden we onderzoekers voor op een toekomst waarin Open Access een realiteit is en geen barrière.

 

 Inkomprijs: gratis na registratie

Link: https://www.uantwerpen.be/open-access-week