Referentiestijlen toepassen en referentiebeheer in EndNote

Datum: 11 december 2018

Locatie: Bibliotheek Stadscampus - Lokaal S.A.016 - 2000 Antwerpen (route: UAntwerpen, Stadscampus)

Tijdstip: 18 - 19.30 uur

Korte beschrijving: Open lessenreeks Bibliotheek UAntwerpenEndNote

Om plagiaat te vermijden is het belangrijk consequent en nauwkeurig te verwijzen naar de gebruikte literatuur. Er bestaan verschillende verwijssystemen en tientallen referentiestijlen. In deze les maak je kennis met een aantal veelgebruikte referentiestijlen en leer je hoe je een referentiestijl moet toepassen.

Er bestaat heel wat bibliografische software om aan referentiebeheer te doen. Een toepassing daarvoor is bijvoorbeeld EndNote. In deze les leer je werken met dit software programma. Veel aandacht gaat uit naar het ontleden van de interface van de toepassing, het navigeren doorheen de verschillende modi, de belangrijkste instellingen etc. Zo ga je meteen op een efficiënte manier van start.

We gaan ervan uit dat je weet wat een referentie is en hoe deze is opgebouwd, én dat je vlot overweg kan met databanken (vb. Web of Science of Pubmed).

De UAntwerpen Bibliotheek organiseert doorheen het jaar open opleidingssessies over het zoeken naar en verwerken van wetenschappelijke informatie. De lessen zijn de ene keer in het Nederlands, de andere keer in het Engels. Alle studenten kunnen deelnemen.Contact e-mail: helpdesk@library.uantwerpen.be

Link: https://www.uantwerpen.be/bibliotheek