Economie ontcijferd

Datum: 7 - 8 februari 2019

Locatie: UAntwerpen, Stadscampus - Prinsstraat, 13 - 2000 Antwerpen (route: UAntwerpen, Stadscampus)

Organisatie / co-organisatie: Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie

Korte beschrijving: Interactieve lessenreeks voor leerlingen uit het laatste jaar van het secundair onderwijsOver Economie ontcijferd

Tijdens ‘Economie ontcijferd’ ontdekken leerlingen in de loop van een voor-of namiddag welke rol wiskunde speelt in verschillende domeinen van economie en management. Aan de hand van cases en praktische toepassingen ontdekken ze hoe concreet wiskunde kan worden in het dagelijks leven. De leerlingen volgen twee lessen waarin een (bedrijfs)economisch thema aan bod komt. De inhoud van het hoorcollege sluit aan bij de actualiteit of bij het dagelijks leven van de leerlingen. 

Tijdens de les komt ook het wiskundige aspect van de thema's aan bod. Zo krijgt wiskunde een heel concrete invulling in tal van zaken waar we dagelijks mee worden geconfronteerd: van beleggingen tot voetbal!

'Economie ontcijferd' is een programma van de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. De lessenreeks wordt gratis aangeboden door de UAntwerpen.

Voor wie?

De interactieve lessenreeks Economie ontcijferd wordt georganiseerd voor leerlingen uit het laatste jaar van het secundair onderwijs met minstens vier uur wiskunde in het studieprogramma (voor klassen uit Nederland: minstens wiskunde B of wiskunde D). Leerlingen kunnen niet individueel inschrijven. De lessen worden door de leerlingen per klas gevolgd, samen met de leraars. 

Wanneer?

'Economie ontcijferd' duurt een halve dag. De lessenreeks vindt twee keer plaats op donderdag 7 en twee keer op vrijdag 8 februari 2019. Leerlingen volgen telkens twee lessen die elk ongeveer 75 minuten duren. Tussen de twee lessen is er een pauze voorzien. Het volledige programma vind je hier.

Locatie

De lessen worden georganiseerd op de Stadcampus van de Universiteit Antwerpen.  Lees hier waar deze campus is gesitueerd en hoe je er geraakt.

Komt jouw klas met de trein? Onze stadscampus bevindt zich op 15 minuten wandelen van station Antwerpen-Centraal.

Komt jouw klas met een bus? Laat het ons weten en wij voorzien busparking op wandelafstand van onze stadscampus.Contact e-mail: economieontcijferd@uantwerpen.be

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/evenementen/economie-ontcijferd/wat-/