Master class Jane Lubchenco

Date: 4 April 2019

Venue: Campus Drie Eiken, Gebouw O, lokaal O.O6 - Universiteitsplein 1 - 2610 Wilrijk (route: UAntwerpen, Campus Drie Eiken)

Time: 10:00 AM - 12:30 PM

Organization / co-organization: Faculteit Wetenschappen

Short description: Lubchenco is een gerenommeerde mariene biologe en voormalig klimaatadviseur van President Obama. Ze ontvangt een eredoctoraat en geeft naar aanleiding daarvan een masterclass Science Communication.Masterclass Science Communication

Prof. Jane Lubchenco (Oregon State University) is een gerenommeerde mariene biologe met een indrukwekkend wetenschappelijk palmares en voormalig klimaatadviseur van President Obama. Een ongelooflijke vrouw die met wetenschap het verschil heeft gemaakt. Ze ontvangt op 4 april een eredoctoraat van UAntwerpen.

In tijden van klimaatmarsen, bosbrossen en fake news is de vraag naar betrouwbare wetenschappelijke input groter dan ooit. Hoe kunnen wetenschappers hun inzichten en kennis duidelijk en helder doorgeven, zowel aan beleidsmakers en het brede publiek? Hoe maak je het verschil?

Tijdens de Masterclass Science Communication van Jane Lubchenco krijg je een interessante voorzet.

 Link: https://www.uantwerpen.be/nl/faculteiten/faculteit-wetenschappen/nieuws-en-activiteit/activiteiten/masterclass-lubchenco/