40 jaar arrest Marckx t. Belgiƫ

Datum: 13 juni 2019

Locatie: UAntwerpen, Stadscampus, Gebouw S, Kapel Grauwzusters - Lange Sint-Annastraat 7 - 2000 ANTWERPEN (route: UAntwerpen, Stadscampus)

Tijdstip: 16 - 18 uur

Korte beschrijving: Academische zittingOver de zitting

Op 13 juni 2019 zal het precies 40 jaar geleden zijn dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens het mijlpaalarrest Marckx t. België uitsprak.

De Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen laat deze datum niet ongemerkt voorbijgaan. Op 13 juni 2019 vindt een academische zitting plaats over het belang van dit mijlpaalarrest, ter ere en in het bijzijn van Paula en Alexandra Marckx.

Tijdens de academische zitting wordt het belang belicht van het arrest toen en nu voor zowel het publiekrecht als voor het familierecht.

Vervolgens verruimen we onze blik: welke invloed had het arrest voor de ontwikkeling van de gegevensbeschermingsautoriteit (vroegere Privacycommissie)?

Afsluitend volgt een vooruitblik naar de toekomst: welke invloed kan het arrest hebben in het debat over de mogelijke uitwisseling van (afstammings)gegevens bij donorkinderen en adoptiekinderen.

Ten slotte volgt een huldiging.

Aansluitend vindt een receptie plaats.Inschrijven: Via de website

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/faculteiten/faculteit-rechten/nieuws-en-activiteiten/activiteiten/40-jaar-arrest-marck/