Openingsviering Universiteit Antwerpen

Datum: 23 september 2019

Locatie: O.L.V. Kathedraal Antwerpen - Handschoenmarkt - 2000 Antwerpen

Tijdstip: 9.30 - 10.30 uur

Organisatie / co-organisatie: Pastorale Dienst Universiteit Antwerpen

Korte beschrijving: Welkom in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met haar unieke, elegante toren: een wijsvinger naar de hemelOpeningsviering: niet van brood alleen leeft de mens (Mt 4,4)

Studeren aan de universiteit is niet enkel een technische kwestie. Als docent of professor word je uitgedaagd om jonge mensen nieuwe taal te geven, om wereldschokkende kennis over te dragen die mensen tot katalysatoren van verandering maakt. Als student ben je niet enkel klant in een onderwijswinkel, maar word je uitgenodigd om alle aspecten van je menszijn in dienst te stellen van een betere samenleving. Studeren betekent met andere woorden niet enkel een ticket behalen voor de arbeidsmarkt, een manier om beter je brood te verdienen, maar vooral je geplaatst weten in een keten van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Studeren In de hoop dat je uiteindelijk de kans krijgt om woorden te spreken die leven geven. Alle studenten en personeelsleden zijn van harte welkom!

Thema 

Niet van brood alleen leeft de mens (Mt 4,4)

Muziek

De viering wordt vocaal opgeluisterd door het Universitair Koor Antwerpen, terwijl organist-titularis Peter Van de Velde instaat voor de instrumentale ondersteuning.

Voorganger

Voorgangers zijn Gert Van Langendonck en Pieter Wieers (als diaken verbonden aan de Kathedraal) , in samenwerking met de collega's van de pastorale dienst van de Universiteit Antwerpen.

 Contact e-mail: gert.vanlangendonck@uantwerpen.be

Contact telefoon: +32 3 265 46 18

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/studentenleven/vrije-tijd/levensbeschouwing/pastorale-dienst/bezinning-en-liturgi/openingsviering/