Comprehensive internationalisation

Datum: 10 oktober 2019

Locatie: UAntwerpen, Stadscampus, Klooster van de Grauwzusters - Lange Sint-Annastraat 7 - 2000 Antwerpen (route: UAntwerpen, Stadscampus)

Tijdstip: 13 - 17 uur

Korte beschrijving: Seminarie: ontdek samen met onze AUHA-partners hoe we internationalisering nog beter kunnen inbedden in de universiteitOver het seminarie

In hun ambities om hun studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière op de geglobaliseerde arbeidsmarkt van vandaag, investeren instellingen wereldwijd veel inspanningen in het bieden van kansen voor mobiliteit en internationale activiteiten in het buitenland. Mobiliteit bereikt echter slechts een klein percentage studenten en instellingen richten zich in toenemende mate op meer inclusieve en alomvattende internationaliseringsstrategieën. Vanuit de praktijk ervaring van de twee keynote sprekers krijg je een inzicht in de betekenis van 'comprehensive internationalisation' en worden praktische voorbeelden gedeeld over hoe verschillende belanghebbenden binnen de instelling kunnen worden betrokken en ondersteund, zodat internationalisering breed en diep wordt ingebed.

Dit seminar is bedoeld voor beleidsmakers en onderwijzend personeel van de vier instellingen voor hoger onderwijs die actief zijn op het gebied van internationalisering. Tegelijkertijd is het ook expliciet gericht op collega's in ondersteunende diensten: denk aan studentgerichte diensten, personeel, communicatie, sociale voorzieningen, voorzieningen ...
Kortom, iedereen in onze instellingen voor hoger onderwijs die een kwalitatief hoogwaardige service wil bieden aan een steeds internationaler publiek van studenten, personeel, educatieve partners en andere belanghebbenden.

 Inschrijven: Via de website

Link: http://www.auha.be/main.aspx?c=.AUHA&n=122781&ct=122781