Aged and Mellow

Date: 28 February 2020

Venue: deSingel - Desguinlei 25 - 2000 Antwerpen

Time: 7:00 PM

Organization / co-organization: Bob Selderslaghs (ARIA PhD)

Short description: Non-scripted theaterperformance door Bob Selderslaghs & De Experten IIOver de performance

Zijn De Experten gerijpt en mild geworden, zoals een goede whisky? Of zijn ze nog even jong en sprankelend als vorig jaar? Of presenteren ze zich ‘jong gerijpt’ misschien? Of ‘mild sprankelend’? De Experten zijn zo onvoorspelbaar als jazzmuzikanten tijdens een jamsessie. Maar één ding is zeker: in Aged & Mellow bundelen ze opnieuw hun krachten in een non-scripted theaterperformance. 

Gedurende acht halve dagen en één volle week trok een groep lagere schoolkinderen tussen 9 en 11 jaar oud de mantel van een expert aan. Ze kregen daarbij de macht en de verantwoordelijkheid die bij de functie horen en dragen de consequenties van hun beslissingen. In de fictie.

Aged & Mellow kadert in het doctoraatsonderzoek van Bob Selderslaghs aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en de Universiteit Antwerpen: “MoE 2.0 – Mantle of the Expert: van verbeeldend onderzoek tot artistiek product in kunsteducatie”. Deze tweede performance (met dezelfde groep kinderen) is een volgende stap in de richting van een uitgebalanceerde methodiek die proces én product centraal stelt in dramatisch werk met kinderen.Entrance fee: 5 euro

Registration: via deSingel

Contact email: aria@uantwerpen.be

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/aria/activiteiten/kalender/agedandmellow/