Welke (duurzame) ontwikkeling voor het Zuiden?

Date: 28 - 30 March 2014

Venue: De Hoge Rielen - Molenstraat 62 - 2460 Kasterlee

Organization / co-organization: USOS, IOB en IMDO

Short description: USOS-masterclass: vorming over duurzame ontwikkeling in het Zuiden met aandacht voor energie en water.

Je kent het verhaaltje ondertussen. We leggen met z’n allen een grote druk op onze natuurlijke rijkommen en ons klimaat. Het beleid past zich maar traag aan, te traag volgens sommigen. Wat zijn de gevolgen van het huidige water- en energiebeleid voor het Zuiden? Welke alternatieve modellen voor duurzame ontwikkeling dienen zich aan? En wat is dat eigenlijk, “Duurzame Ontwikkeling”?

Met de tweede USOS-masterclass zoekt de Universitaire Stichting voor Ontwikkelingssamenwerking (USOS) naar antwoorden. We laten personen aan het woord van binnen en buiten Universiteit Antwerpen:  nderzoekers, docenten en vertegenwoordigers van ngo’s.

Duurzame Ontwikkeling is bij uitstek een interdisciplinair domein. Daarom werken we voor dit programma samen met twee instituten: het Instituut voor Ontwikkelingsbeleid en -beheer (IOB) en het Instituut voor Milieu en Duurzame Ontwikkeling (IMDO).

Programma
Na een inleidende avond kies je uit een traject water of energie. Je volgt sessies bij nationale en internationale sprekers, in het Nederlands of het Engels.

Doelgroep
De masterclass richt zich tot alle studenten van Universiteit Antwerpen (Ba, Ma of PhD).

 Entrance fee: 30 euro

Contact email: info@usos.be

Contact phone: +32 3 265 56 54

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/campusleven/ontspanning-engagement/engagement/usos/vorming/masterclass-duurzame/

Attachment: download the attachment