De Toekomst van Brugge

Datum: 16 oktober 2015

Inleiding: Studenten stedenbouw en ruimtelijke planning (UAntwerpen) bedenken creatieve en innovatieve oplossingen voor het versterken van de woonkernen in Brugge op het Festival van de toekomst.

Studenten stedenbouw en ruimtelijke planning (Faculteit Ontwerpwetenschappen, UAntwerpen) presenteerden tijdens het Festival van de toekomst (15/10/2015) in Brugge hun plannen en maquettes voor de ruimtelijke ontwikkeling van Brugge.

Er waren ook tal van beleidsmakers, architecten, planners, ontwikkelaars en geëngageerde burgers aanwezig in het Concertgebouw.

De studenten ondervonden dat Brugge een stad is die tot de verbeelding spreekt. Een aantal van hen werkten een jaar lang rond de ruimtelijke ontwikkelingen van de noordelijke kant van de stad Brugge. Zij bedachten een aantal creatieve en innovatieve oplossingen voor het versterken van de woonkernen temidden van een groeiende zeehaven.

Het Brugse stadsbestuur besliste om op een heel verregaande manier en in een vroeg stadium burgers en bedrijven te betrekken in de toekomst van de stad. ‘De toekomst van Brugge’ is een platform dat initiatieven, ideeën en projecten connecteert en faciliteert.

Foto's Festival van de toekomst, Brugge:

Link: http://www.detoekomstvanbrugge.be/nl