Onderzoekster AUREA krijgt Amelia Earhart fellowship

Datum: 25 april 2016

Inleiding: Angelique Van Ombergen (AUREA) mag dit jaar een Amelia Earhart fellowship ter waarde van $10.000 in ontvangst nemen.

Angelique Van Ombergen
, verbonden als FWO doctoraatsstudente aan het Antwerps Universitair Research centrum voor Evenwicht en Aerospace (AUREA) en de onderzoeksgroep BIMEF,  kreeg een Amelia Earhart fellowship voor het academiejaar 2016-2017 ter waarde van $10.000 toegekend van Zonta International. De Amelia Earhart fellowship wordt jaarlijks uitgereikt aan maximum 30 vrouwen wereldwijd die doctoraatsstudies doen binnen het veld van lucht- en ruimtevaart.

Angelique Van Ombergen doet haar doctoraat rond de impact van ruimtevaart en gewichtloosheid op het menselijke brein. Ze legt de link tussen desoriëntatie, evenwichtsstoornissen en hersenplasticiteit. Het is een bijzonder nieuw domein en haar onderzoek is echt pionierswerk.

Angelique zet zich ook sterk in voor wetenschapscommunicatie, en is onder andere te volgen via haar blog 'Neuropolis'.

Link: https://www.uantwerpen.be/en/rg/aurea/