Masterproeven op Born in Antwerp

Datum: 3 mei 2016

Inleiding: Born in Antwerp zet creatief Antwerpen op de kaart. Tussen 18 en 26 juni stellen de studenten architectuur, interieurarchitectuur en productontwikkeling hun afstudeerprojecten tentoon.

• Expo masterproeven architectuur 2016
    De laatstejaarsstudenten architectuur van UAntwerpen nodigen je uit op de overzichtstentoonstelling van hun masterproeven in het hoofdkwartier van Born in Antwerp. Kom naar de feestelijke opening op zaterdag 18 juni vanaf 20 uur, of bezoek de expo alle dagen tot en met zondag 26 juni. Registreren voor de vernissage doe je via: www.modulor.me
    Gelijklopend organiseert de Faculteit Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen een postertentoonstelling met afstudeerprojecten van de opleiding productontwikkeling. En op 23 juni palmen ze ‘s avonds het hoofdkwartier in. Dan komen ook de afstuderende interieurarchitecten langs met hun tentoonstelling Every Face Has a Design.

• Every Face Has a  Design  – Masterproeven interieurarchitectuur
    Interieurarchitecten, en bij uitbreiding ontwerpers, zoeken de beste oplossingen voor ruimtelijke problemen binnen een bepaalde context. De opleiding interieurarchitectuur biedt tools aan om dit process theoretisch en praktisch te ondersteunen. De interieurarchitect hecht veel belang aan menselijke behoeftes en noden, handelingen en rituelen en hoe omgevingen, ruimten en objecten hierop afgestemd kunnen worden. Studenten interieurarchitectuur bedenken concepten, visualiseren oplossingen en maken schaalmodellen en prototypes. Onder de titel Every Face Has a Design werkten de studenten dit academiejaar rond startende creatievelingen. Ze dachten na over hoe ze hen een duwtje in de rug kunnen geven. Vandaag staan de masterstudenten Interieurarchitectuur zelf op het punt een nieuwe weg in te slaan en te werken aan hun toekomst.

Op de tentoonstelling presenteren de masterstudenten een selectie uit hun eindwerken. De selectie maakten ze zelf en vormt de zogenaamde kers op de taart. Na vier jaar hard werken komen de studenten interieurarchitectuur graag naar buiten met hun persoonlijke ontwerpstijl.

Iedereen is welkom op de eindejaarstentoonstelling op donderdag 23 juni tussen 19 uur en 22 uur in het hoofdkwartier van Born in Antwerp.

Diezelfde avond kan je ook de Expo masterproeven architectuur en een postertentoonstelling met afstudeerprojecten van de opleiding productontwikkeling bezoeken.

• Postertentoonstelling masterproeven productontwikkeling
    Nieuwe producten op nieuwe markten? Dat is productontwikkeling! Een productontwikkelaar bedenkt en ontwerpt innovatieve producten met een meerwaarde die verder gaat dan de ‘look & feel’. De studenten productontwikkeling leren dat dit ontwerpproces soms een complex samenspel is tussen de wisselende wensen van fabrikanten en consumenten. Tijdens hun opleiding leren ze rekening te houden met duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en andere factoren.
    Gelijklopend organiseert de Faculteit Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen een expo met de masterproeven architectuur 2016. En op 23 juni palmen ze ‘s avonds heel het hoofdkwartier in. Dan komen ook de afstuderende interieurarchitecten langs met hun tentoonstelling Every Face Has a Design.

Link: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/born-in-antwerp