Dries Buytaert is nieuwe alumniambassadeur

Datum: 24 augustus 2016

Inleiding: Dries Buytaert, brein achter Drupal en Acquia, is de nieuwe alumniambassadeur van UAntwerpen. "Ik wil iedereen warm maken voor het ondernemerschap."

De 65 000 alumni van de Universiteit Antwerpen hebben een nieuwe ambassadeur. Ondernemer Michaël Bremans geeft de fakkel door aan whizzkid Dries Buytaert, sterke man achter Drupal en Acquia. “Ik hoop dat ik de studenten en oud-studenten kan inspireren om groot te durven dromen”, zegt de ICT’er.

De alumniambassadeur is het aanspreekpunt voor alle oud-studenten van de Universiteit Antwerpen, en probeert vanuit die functie bruggen te bouwen tussen hen en de universiteit. Voormalig Zoo-directeur Rudy Van Eysendeyk nam als eerste de taak op zich. Hij werd opgevolgd door muzikant-televisiemaker Jan Leyers, die op zijn beurt afgelost werd door Michaël Bremans, de ondernemer die twintig jaar ceo van Ecover was.

Tijdens het academiejaar 2016-2017 zal Dries Buytaert de ambassadeursrol vervullen. De 37-jarige Buytaert, geboren in Wilrijk, zwaaide in 2000 af op de Universiteit Antwerpen, informaticadiploma op zak. Al snel maakte hij naam in de ICT-wereld met zijn opensource softwaresysteem Drupal. In 2007 richtte hij Acquia op, een bedrijf dat diensten en technische ondersteuning voor Drupal levert. MIT nam hem op in een lijst met de top 35 vernieuwers jonger dan 35 jaar.

Startende ondernemers
“Een hele eer”, zegt Dries Buytaert over het ambassadeurschap. “Ik heb er niet lang over hoeven na te denken. Ik hoop dat ik studenten en oud-studenten kan warm maken voor het ondernemerschap en hen kan inspireren om groot te durven dromen.”

Dries Buytaert woont in de Verenigde Staten, maar steekt heel geregeld de plas over. Dat doet hij bijvoorbeeld ook in november, om een lezing te komen geven op de Universiteit Antwerpen. “Ik probeer heel bewust tijd in mijn agenda vrij te maken om startende ondernemers te helpen met vragen. Ik hoop daarom dat studenten en oud-studenten met de ambitie ooit een eigen zaak op te starten, iets aan de lezing zullen hebben.”

Dries Buytaert
        Dries Buytaert: “Ik hoop dat ik studenten en oud-studenten kan inspireren om groot te durven dromen”.

Url: http://www.uantwerpen.be/alumni