Studente UAntwerpen wint Scriptieprijs Brabantse geschiedenis

Datum: 13 september 2016

Inleiding: Tinne Faassen (erfgoedstudies) wint de scriptieprijs met Gedecoreerde overkappingen en wintertuinen in Antwerpse burger- en herenhuizen, 1860-1930.

Tinne Faassen
Tinne besliste om na haar opleiding interieurarchitectuur de master erfgoedstudies (vroegere monumenten- en landschapzorg) aan te vatten. De overstap leverde haar deze scriptieprijs op. De prijs werd zaterdag 10 september 2016 voor de eerste maal uitgereikt in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

Aan de prijs is een geldbedrag van 1000 euro gekoppeld en mogelijkheid om te publiceren in het Noordbrabants Historisch Jaarboek (NHJ). De prijs is een initiatief van Erfgoed Brabant, de Historische Vereniging Brabant en Zuidelijk Historisch Contact en heeft als doelstelling de wetenschappelijke beoefening van de Brabantse geschiedenis aan de Nederlandse en Belgische universiteiten en hogescholen te bevorderen.

Url: http://www.hvbrabant.nl/tine-faassen-wint-scriptieprijs-brabantse-geschiedenis/