Studenten architectuur 'ontdekken' de baksteen

Datum: 6 oktober 2016

Inleiding: De baksteen blijkt in het hedendaags bouwen geen evidente keuze meer. Hoog tijd om daar wat aan te doen dachten de docenten verbonden aan de module architectuur en constructie.

Een vrachtwagen vol bakstenen en een een grote demo-hal bleken de ingrediënten van een boeiende workshop voor de studenten uit het derde bachelor architectuur. De studenten kregen de opdracht om op basis van hun kennis over structuur en stabiliteit, door experiment en intuïtie een muur van bakstenen te stapelen. Aspecten als draagkracht, stabiliteit, patronen, licht en schaduw, speelden hierbij een belangrijke rol.

Het onderzoeken van de baksteen als ontwerpmogelijkheid daagt de studenten uit om verder te kijken dan de laatste vier decennia ‘namaakbaksteenarchitectuur’. De studenten maken tijdens de projectweek kennis met de intrinsieke waarde en het rijke verleden van ‘onze baksteen’.

Ontdek meer foto's

Url: https://www.uantwerpen.be/nl/faculteiten/ontwerpwetenschappen/in-de-kijker/foto/projectweek-ar-bakst/