Studenten interieurarchitectuur op Interieurbiƫnnale Kortrijk 2016

Datum: 16 oktober 2016

Inleiding: 'Hommage - So many things, so many stories, where to start?' Deze titel gaven studenten interieurarchitectuur aan het resultaat van hun vier dagen durende workshop rond de thema's: schoonheid, schaarste en gemeenschap.

De workshop werd georganiseerd in aanloop van de interieurbiënnale in Kortrijk. Twintig studenten uit 5 universiteiten (Universiteit Antwerpen, UHasselt, KU Leuven, TU Delft en de academie van Den Haag) kregen de opdracht om met minimale middelen een expositie te ontwerpen rond de thema's: schoonheid, schaarste en gemeenschap. Ze kregen hiervoor loods ‘VLASKAAI’ ter beschikking. De loods wordt binnenkort gesloopt, dus de studenten konden op bepaalde plaatsen destructief aan de slag gaan. “We kozen ervoor om het gebouw een laatste eerbetoon te geven door met objecten op verschillende manieren details uit te lichten”, legt een van de studenten uit.

Het resultaat is nog tot en met 23 oktober 2016 te bezoeken op de Interieurbiënnale Kortrijk.

Url: https://www.uantwerpen.be/nl/faculteiten/ontwerpwetenschappen/in-de-kijker/studentenprojecten/interieurarchitectuu/biennale-kortrijk-2016/