Drie onderzoekers pakken Jaarprijs Wetenschapscommunicatie

Datum: 21 oktober 2016

Inleiding: Met prof. Sarah Lebeer, prof. Johan Verbraecken en Joachim Ganseman slepen onderzoekers van de Universiteit Antwerpen drie Jaarprijzen Wetenschapscommunicatie 2016 in de wacht.

De Koninklijke Vlaamse Academie van België en de Jonge Academie reiken jaarlijks de “onderscheidingen wetenschapscommunicatie” uit aan wetenschappers met een uitzonderlijke verdienste in wetenschapscommunicatie.

Zestien onderzoekers of onderzoekteams werden geselecteerd voor een Jaarprijs: zij toonden afgelopen jaar uitmuntende inzet op vlak van creatieve en toegankelijke wetenschapscommunicatie. Van mediacommunicatie, wetenschapsonderwijs en sociale media tot interactieve onderzoeksexperimenten: drie onderzoekers van de Universiteit Antwerpen worden in de bloemetjes gezet voor hun inspanningen.

Joachim Ganseman wordt onderscheiden voor de ijver waarmee hij als jonge doctoraatsstudent de Belgische informatica-olympiade heeft gesticht, coördineert en communiceert in beide landshelften, met bijzondere inspanningen voor de toegankelijkheid voor alle leerlingen, ongeacht voorkennis.

Prof. Sarah Lebeer wordt onderscheiden voor haar unieke citizenscienceproject Ferme Pekes, waarin burgers groenten fermenteren om de bacteriën te kunnen analyseren, en haar indrukwekkende mediacommunicatie over micro-organismen, dankzij een slimme samenwerking met mediapartners, bekende koks en culinaire recensenten.

Johan Verbraecken wordt onderscheiden voor zijn indrukwekkende en volgehouden inspanningen om het brede publiek, van kinderen tot senioren en van Libellelezers tot nachtverpleegkundigen, voor te lichten over alle aspecten van slaap.

Url: http://www.kvab.be/owc/owc-2016.aspx