De Kempen in kaart

Datum: 18 november 2016

Inleiding: Docenten van de Faculteit Ontwerpwetenschappen UAntwerpen leggen de identiteit van de Kempen vast in de KEMPENATLAS.

De docenten doen dit samen met onder meer de cartografen van MUST en AR-TUR centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen. De experts gaan hierbij op zoek naar de kwaliteiten en de eigenheid van de regio. Aan het boek wordt een tentoonstelling gekoppeld. Beide worden gepresenteerd in september 2017.

"Het is een spannende samenwerking tussen onze onderzoekers en de cartografen van MUST", stelt Maarten Van Acker, die hoofdeditor van het boek is. "De KEMPENATLAS moet een standaardwerk worden waardoor toekomstige projecten zich kunnen laten inspireren. De regio staat voor een heleboel maatschappelijke uitdagingen zoals demografische samenstelling en energie- en voedselvoorziening."

Naast Maarten Van Acker werken Bruno Notteboom, Koen Van Bockstal, Guy Bovyn, Samuel van de Vyver, Tom Coppens, Piet Lombaerde, Dirk Lauwers, Stijn Rybels en Jeroen De Waegemaeker als experten mee aan de atlas.

Bekijk het filmpje met uitleg door cartograaf Robert Broesi (MUST)
Meer info (AR-TUR)Link: https://www.youtube.com/watch?v=rRYfT-3fPH4&feature=youtu.be