Twee alumni op shortlist Eosprijs 2016

Datum: 5 december 2016

Inleiding: Stem op de scriptie 'zwangerschapstest' voor baarmoederhalskanker van Margot De Graeve en het onderzoek naar microben op planten die de lucht zuiveren van Vincent Stevens.

Twee studenten van de Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen wisten zich met hun scriptie op de shortlist van de Eosprijs 2016 te plaatsen. Met de Eosprijs wordt de beste scriptie in de harde wetenschappen beloond. Het is een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs.

Margot De Graeve, master in de biomedische wetenschappen, scoorde met haar onderzoek naar een 'zwangerschapstest' voor baarmoederhalskanker.

Vincent Stevens, master in de biochemie en biotechnologie, deed onderzoek naar microben op planten die de lucht zuiveren van dieseluitlaatgassen.

Het publiek bepaalt mee wie de Eosprijs 2016 wint. Tot 7 december 2016 kan je je stem uibrengen op je favoriete kandidaat.

Meer lezen over het onderzoek van onze jonge alumni en stemmen kan via de website van Eos. De winnaar wordt bekend gemaakt op de prijsuitreiking van 20 december 2016 in het Stadhuis van Brussel. Veel succes Margot en Vincent!

UPDATE - Zopas raakte bekend dat Margot De Grave naast haar nominatie voor de Eosprijs nu ook een plaatsje op de shortlist van de Vlaamse Scriptieprijs heeft bemachtigd. Ze neemt het met haar scriptie op tegen nog vier andere kandidaten. De winnaar wordt eveneens op 20 december bekend gemaakt. Spannend!

Url: http://eoswetenschap.eu/content/wie-wint-eos-scriptieprijs