Christine Clits (stedenbouw) wint de VRP-Afstudeerprijs 2016

Datum: 29 november 2016

Inleiding: Met haar evaluatieonderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van woonuitbreidingsgebieden wint Christine Clits (UAntwerpen) de VRP-Afstudeerprijs 2016. Voor het tweede jaar op rij gaat deze prijs naar een Antwerpse student.

Het onderzoek van Christine toont onder meer aan dat er door middel van een principieel akkoord driftig gebouwd werd in het buitengebied. Op vijf jaar tijd werden er 253,45 ha woonuitbreidingsgebieden vrijgegeven. Maar liefst 340 voetbalvelden aan open ruimte zijn op die manier moeten wijken voor bebouwing in het buitengebied. De jury ziet in het eindwerk een zeer goede basis om een grondige discussie over het stopzetten van het aansnijden van open ruimte te voeren.

De VRP Afstudeerprijs
Met de Afstudeerprijs (ASP) wil de Vereniging voor Ruimtelijke Planning (VRP) innovatieve en creatieve eindwerken in de kijker zetten en de makers ervan de mogelijkheid geven hun werk aan de vakwereld te tonen. Traditiegetrouw wordt de Afstudeerprijs uitgereikt op de Werelddag van de Stedenbouw.

Aan de VRP-Afstudeerprijs zijn voor 1200 euro aan reischeques en een publicatie in het magazine 'Ruimte' verbonden. Daar bovenop krijgen de laureaten een jaar lang gratis VRP-lidmaatschap.Link: http://www.vrp.be/mod_news/vrp-afstudeerprijs/