Productontwikkeling valt in de prijzen op Henry Van de Velde Awards

Datum: 24 januari 2017

Inleiding: Alumni en docenten uit de opleiding productontwikkeling van UAntwerpen vielen op 19 januari 2017 in de prijzen Henry Van de Velde Awards 2016 uitreiking.

De meest in het oog springende award ging naar docente Kristel Van Ael (productontwikkeling). Kristel en haar kompaan ontvingen de lifetime achievement award voor hun werk met hun bureau Namahn.

De jury omschreef Kristel Van Ael en haar collega Joannes Vandermeulen als experten in human centred design en wereldwijd koplopers in digital, user experience en service design. "Als team zijn ze bijzonder complementair, zeer actief en matuur in hun ontwerppraktijk. Zij worden frequent internationaal bevraagd. wij geloven dat het volledige groeipotentieel voor dit bureau nog absoluut niet is bereikt, en zien dag na dag verdere internationale expansie", aldus de jury over Namahn.

De design research award ging naar Studio Dott. Deze creatieve ontwerpstudio werd opgericht door twee productontwikkelaars van de opleiding aan de Universiteit Antwerpen. Suzan Bijloo en Lisa Apers (Studio Dott) die betrokken waren bij dit project zijn eveneens alumni vanuit de opleiding. En ook oud-student Erik Meylemans viel onrechtstreeks in de prijzen. Erik is oprichter van Haspenwood. Zijn collega Bart Dooms mocht de efficiency award mee naar huis nemen.

Over de Henry Van de Velde Awards
Elk jaar reikt Design Vlaanderen tijdens een prestigieuze ceremonie de Henry van de Velde Awards uit. Het zijn prijzen waarmee Design Vlaanderen de overvloed aan goed design van bij ons wil onderstrepen. Tijdens de uitreiking is er even geen plaats voor bescheidenheid, maar wordt het Vlaamse designtalent volop gevierd. De Awards schuiven rolmodellen uit de designsector naar voor en brengen design van eigen bodem tot bij het grote publiek.

Url: http://www.henryvandevelde.be/editie/editie-2016