Paolo Gunnellini wint Guido Altarelli Award

Datum: 8 maart 2017

Inleiding: Paolo Gunnellini verrichte onderzoek voor een dubbeldoctoraat in de onderzoeksgroep EDF met P. Van Mechelen en Johannes Haller (Univ. Hamburg) als promotoren.

Paolo Gunnellini wint de Guido Altarelli Award. Hij heeft onderzoek voor een dubbeldoctoraat uitgevoerd in de onderzoeksgroep EDF met P. Van Mechelen en Johannes Haller (Universität Hamburg) als promotoren. Voor zijn dubbeldoctoraat kreeg hij een beurs van de onderzoeksraad van de Universiteit Antwerpen. Het dubbeldoctoraat werd verdedigd op 20 november 2014.

De Guido Altarelli Award eert de nagedachtnis van wijlen Guido Altarelli, een pionier in de ontrafeling van de sterke interactie en de structuur van hadronen. Hij was ook excellent in wetenschapscommunicatie op het gebied van deeltjesfysica en gaf veel ondersteuning aan jonge onderzoekers. De uitreiking bestaat uit een certificaat en prijzengeld. Deze wetenschapsprijs wordt toegekend aan een jonge onderzoeker die een uitzonderlijke bijdrage geleverd heeft in het domein van diepe inelastische verstrooiing.

Url: https://www.uantwerpen.be/en/rg/particle-physics-group/