Masterstudenten bouwkunde werken mee aan Duurzame Winkelstraat

Datum: 20 april 2017

Inleiding: Drie masterstudenten iw: bouwkunde van UAntwerpen onderzoeken hoe handelaars in Antwerpen energie kunnen besparen.

Drie masterproefstudenten van de opleiding industriële wetenschappen: bouwkunde (Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen aan de UAntwerpen) onderzochten voor hun masterproef hoe vier handelaars in de Nationalestraat en de Kammenstraat energie kunnen besparen. De drie studenten, Max Seminck, Astrid De WIlde en Kathelijn Elsen doen dit in het kader van het project Duurzame Winkelstraat georganiseerd door UNIZO, de VN-organisatie CIFAL Flanders en de winkeliersvereniging Quartier National.

Ook Stadslab 2050, dat een klimaatneutraal Antwerpen wil, is blij dat het project Duurzame Winkelstraat ervoor zorgt dat de handelaars en studenten samen experimenteren met duurzaamheid. 

In de vier verschillende winkels plaatsten de studenten industrieel ingenieur CO²-monitors die elke minuut de CO²-waarde, temperatuur en luchtvochtigheid meten. Zo kan de luchtkwaliteit in de winkels gemeten worden. Uit het onderzoek blijkt dat kleine veranderingen aan zaken als belichting en airconditioning al enkele honderden euro's per jaar kunnen besparenLink: https://atv.be/nieuws/video-duurzame-winkelstraat-43004?platform=hootsuite