Eerste historische overzichtswerk van de homoseksualiteit in België: Verzwegen verlangen

Datum: 25 april 2017

Inleiding: Dr. Wannes Dupont (UAntwerpen) en collega's beschrijven de Belgische geschiedenis van homoseksualiteit

Dr. Wannes Dupont publiceerde samen met twee andere jonge historici in april 2017 Verzwegen verlangen. Een geschiedenis van homoseksualiteit in België (Uitgeverij Vrijdag). Wannes Dupont, Elwin Hofman en Jonas Roelens doctoreerden allen over het onderwerp. Dupont behaalde in 2015 zijn doctoraat aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen, bij de onderzoeksgroep Power in History.

Verzwegen verlangen doet in acht essays van vijf auteurs uit de doeken hoe homoseksualiteit eeuwenlang een taboe was dat alleen als criminele handeling in de publieke ruimte bestond. Naast de drie historici droegen UAntwerpenalumnus Paul Borghs en prof. dr. Bart Eeckhout bij. Die laatste is als expert in de queer studies verbonden aan de onderzoeksgroep Literatuur van de moderniteit.

Url: http://www.uitgeverijvrijdag.be/cataloog/non-fictie/verzwegen-verlangen-een-geschiedenis-van-homoseksualiteit-in-belgië