Calamartes blaast tien kaarsjes uit

Datum: 6 maart 2018

Inleiding: Het cultuurfestival van de studenten van UAntwerpen opent jubileumeditie op 7 maart.

Op woensdag 7 maart wordt de kniptang opnieuw bovengehaald. Op de Stadscampus van UAntwerpen weten ze dan hoe laat het is: cultuurfestival Calamartes schiet uit de startblokken, nu al voor de tiende keer.

Een indrukwekkende spiegeltent op het binnenplein van het Hof van Liere: voor de studenten van de Universiteit Antwerpen hoort het gewoon zo in de eerste helft van maart. Reeds voor de tiende keer trekt de overkoepelende studentenvereniging Unifac alle registers open. Samen met de andere studentenclubs en partners van buiten de universiteit zetten de studenten cultuur centraal tijdens Calamartes.

De aftrap wordt traditioneel gegeven met een stoet door de studentenbuurt. Die vertrekt woensdag 7 maart om 12.30 uur op het binnenpleintje van de Aula Rector Dhanis (Kleine Kauwenberg). Onderweg trakteren verscheidene performers de wandelaars op een streepje cultuur.

Speechende burgemeester

Om 13.30 uur arriveert het gezelschap aan de spiegeltent, waar rector Herman Van Goethem, burgemeester Bart De Wever en de schepenen Nabilla Ait Daoud en Claude Marinower samen de strijd met de kniptang en de ketting aangaan. De burgemeester is ook een van de mensen die tijdens de openingsreceptie in de tent het woord zullen nemen.

Het echt cultureel verantwoorde gedeelte begint woensdagavond: in de spiegeltent spelen dan Milo Meskens, Chackie Jam en Pyroclastic Wave, de winnaars van de Rock Rally die vorige week al plaats vond. Staan de daaropvolgende dagen onder veel meer nog op de agenda: een workshop improvisatietheater, een foodtruckfestival en de altijd geweldige TD Pensionné, waarbij de studenten de bewoners van het aangrenzende woonzorgcentrum ten dans vragen. De beentjes worden dit jaar gestrekt op dinsdag 13 maart vanaf 14 uur.Link: http://www.calamartes.be