Spin-off Hysopt realiseert kapitaalsverhoging

Datum: 5 juli 2018

Inleiding: Hysopt, een Antwerpse start-up en spin-off van de Universiteit Antwerpen, heeft haar kapitaal versterkt.

De angel investor Karl Willemen, investeringsfonds Qbic en een strategische partner geven daarmee een stevige impuls aan de groei van de onderneming. Hysopt is reeds succesvol in België en Nederland als aanbieder van een unieke ontwerp- en simulatiesoftware voor grote verwarmings- en koelinstallaties. Met de bijkomende middelen wil Hysopt internationaal doorgroeien in de HVAC-sector.

De cloudsoftware van Hysopt laat technische ontwerpers van bouwheren, studiebureaus en installatiebedrijven toe om grote verwarmings- en koelinstallaties accurater dan voorheen uit te werken. Dat levert energiezuinige installaties op met potentieel meer dan 30% besparing in energiekosten en met een hoger comfortniveau. Zo komen ook bouwheren tegemoet aan de klimaatdoelstellingen van de overheid.

Peter Van Roosbroeck, CEO van Hysopt: “De investering gaan we gebruiken om uit te breiden naar andere landen zoals het VK, Duitsland, Noorwegen, Zweden en Denemarken. Onze focus ligt op klanten die duurzame installaties met een hoog rendement willen. Vooral bij de planning of renovatie van ziekenhuizen, scholen, woontorens, bedrijvencomplexen en alle andere grote gebouwen, is onze software bijzonder nuttig.”

Danny Gonnissen, investment partner bij Qbic: “De maatschappij legt steeds meer nadruk op het ontwerpen van energiezuinige gebouwen. Verwarming en koeling zijn belangrijke energieverbruikers met nog heel wat besparingspotentieel. Via Hysopt zal men HVAC-installaties optimaal kunnen ontwerpen, waardoor de ecologische voetafdruk van gebouwen gevoelig afneemt. Met zijn investering geeft Qbic deze beloftevolle spin-off de opportuniteit om door te groeien tot een internationale en onbetwistbare speler in de HVAC-markt.”Link: http://www.hysopt.com