Var neemt spin-off Predicube over

Datum: 30 augustus 2018

Inleiding: Op 29 augustus 2018 nam Var (Vlaamse Audiovisuele Rergie) 100% van de aandelen van Predicube over van de oprichters.

Predicube werd in 2014 opgericht als spin-off van de Universiteit Antwerpen (UA) en imec, en  ontwikkelde samen met hen een uniek IP en data-analyse platform dat adverteerders helpt om online campagnes te optimaliseren. Predicube haalt resultaten die 20 tot 500 procent beter zijn dan willekeurige campagnes. Naast de performantie effecten, kunnen klanten ook krachtige inzichten over hun klanten bekomen dankzij de technologie.

Predicube heeft een sterk trackrecord in het leveren van een multiplicator effect voor campagnes, op basis van data & analytics.

Quote Saskia Schatteman (CEO Var):

”Data driven Marketing wint gestaag aan belang. Door de acquisitie van Predicube versterkt Var haar expertise met een uniek IP en een team van ‘proven successful’ data engineers. We zijn dan ook verheugd de expertise van Predicube te kunnen aanbieden om adverteerders nog beter te helpen om de return on investment (ROI) van hun communicatiecampagnes te verhogen”.

Quote David Martens (professor UAntwerpen en co-founder Predicube):

"Na enkele jaren ontwikkeling en testing, hebben we met onze data science expertise een succesvol model kunnen realiseren dat de impact van digitale campagnes optimaliseert en waste en clutter minimaliseert.  Ik ben heel tevreden dat Predicube nu een nieuw hoofdstuk start binnen een succesvol mediabedrijf dat de expertise van Predicube kan schalen en breder inzetten.”

---

Var is een mediaregie die reclameruimte aanbiedt bij de content van VRT-radio, -tv en -websites. Var werd opgericht in 1990 en heeft VRT als enige aandeelhouder. Daarnaast is Var mee aandeelhouder van Pebble Media, de regie die onder andere de commercialisering van de VRT-websites en -apps verzorgt en een ruime ervaring heeft met Predicube.  

Predicube is een spin-off van Universiteit Antwerpen en imec en werd opgericht in 2014. Het ontwikkelde een uniek platform voor data analytics en heeft een sterke trackrecord in het leveren van een multiplicator effect voor campagnes, op basis van data & analytics.

 Link: http://www.predicube.com