Business Economics duikt prestigieuze ranking binnen

Datum: 10 september 2018

Inleiding: De opleiding Business Economics (Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen) biedt volgens de Financial Times wereldwijd het meeste 'value for money'.

De opleiding Applied Economic Sciences: Business Economics van de Universiteit Antwerpen is dit jaar voor het eerst opgenomen in de Masters in Management Ranking van de Financial Times. UAntwerpen komt binnen op 89, en biedt bovendien wereldwijd de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan.

De Financial Times stelt sinds 2005 een rangschikking op van de beste Masters in Management-opleidingen. De ranking nam de voorbije jaren steeds aan belang toe en bevat dit jaar instituten uit 27 verschillende landen, goed voor meer dan 30 000 ingeschreven studenten. UAntwerpen duikt voor de eerste keer op in de ranking en palmt plaats 89 in. Opmerkelijk, want de ranking richt zich voornamelijk op business schools. UAntwerpen is de enige Vlaamse universiteit die de lijst haalt.

Van de 100 geselecteerde masteropleidingen kreeg de Antwerpse opleiding bovendien de eerste plaats qua ‘value for money’. Nergens ter wereld krijg je bijgevolg zoveel waar voor je inschrijvingsgeld als in Antwerpen.

‘Business Economics’ leidt tot mooie carrières
De studierichting Business Economics is zeer populair bij buitenlandse studenten die een academische managementopleiding willen volgen in een van de economische centra van Europa. Ook kunnen Belgische studenten die met extra taalbagage aan hun professionele carrière willen beginnen, kiezen voor de Engelstalige masteropleiding. “We hebben de voorbije jaren ondervonden dat afgestudeerden vanuit de masteropleiding Business Economics een zeer mooi carrièrepad tegemoet gaan. Bedrijven zijn er vaak expliciet naar op zoek. Deze ranking van de Financial Times is voor ons het bewijs dat deze studierichting nu echt wel op de kaart gezet is,” vertelt decaan Rudy Martens.

Tevreden alumni
Bij het opstellen van de ranking baseerde de Financial Times zich op de mening van alumni. De Hongaarse Mirella Lancz volgde de gekwalificeerde masteropleiding twee jaar geleden in Antwerpen: “Ik herinner me de actuele lesinhoud en de praktische oefeningen nog goed. Daarmee slaagden de docenten erin ons kritisch te doen nadenken over hun vakgebieden. Bij het internationaal transportbedrijf waar ik een praktijkstudie deed, kreeg ik nadien een vast contract aangeboden. Bovendien is de aangename stadsomgeving een troef voor internationale studenten, dankzij de brede mix van talen en culturen.”

Meest internationaal geaccrediteerde Vlaamse economiefaculteit
Enkele weken geleden werd de management- en economiefaculteit van de Universiteit Antwerpen ook opgenomen in de Eduniversal-lijst van top 50 ‘Best Master Programmes in Economics’ van West-Europa. Ook zijn verscheidene opleidingen van de faculteit geaccrediteerd door NVAO, AACSB en EFMD EPAS. De Faculteit TEW van de UAntwerpen blijft op die manier in Vlaanderen de economische faculteit met de meeste internationale accreditaties. “Wij zijn er trots op dat we op die manier, niet enkel in eigen land maar ook internationaal, erkend worden voor de kwaliteit van ons onderwijs,” besluit Koen Vandenbempt, Associate Dean Internationalisation.Link: https://www.ft.com/content/85734f8c-7e04-11e8-af48-190d103e32a4