Alexander D'Hooghe adviseert de Faculteit Ontwerpwetenschappen

Datum: 21 september 2018

Inleiding: De komende drie jaar gaat Alexander D'Hooghe als Academisch Opdrachthouder de Faculteit Ontwerpwetenschappen adviseren.

Alexander D’Hooge zal in deze functie de samenwerkingsverbanden binnen de universiteit versterken, de wisselwerking tussen de faculteit en het werkveld aanzwengelen en ook bijdragen aan het verder uitbouwen van de strategische toekomstvisie van de Faculteit Ontwerpwetenschappen. Daarbij zal D’Hooghe zich richten op de kansen die innovatie in de ontwerpsector kan bieden voor zowel industrie, maatschappij als universiteit. Daarnaast zal Alexander D’Hooghe als bevlogen gasthoogleraar zijn ervaring, kennis en visie delen met de collega’s en studenten. 

Alexander D’Hooghe is bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rol die hij speelde in het dossier over de overkapping van de Antwerpse ring. Als intendant wist hij in dit dossier tot een akkoord te komen tussen de betrokken partijen: de Vlaamse Regering, de stad Antwerpen en de verschillende actiegroepen. Het dossier zat al twee decennia vast.


Alexander D'Hooghe en rector Herman Van GoethemLink: https://www.uantwerpen.be/nl/faculteiten/ontwerpwetenschappen/