Nieuw: VoteWatch Europe

Datum: 28 september 2018

Inleiding: Vanaf 1 oktober 2018 heeft de Bibliotheek van UAntwerpen toegang tot VoteWatch Europe.

Vanaf 1 oktober heeft de UAntwerpen een institutioneel abonnement op VoteWatch Europe. De databank biedt een overzicht van de EU politiek.

VoteWatch Europe is een onafhankelijke organisatie opgericht om betere debatten en meer transparantie in de EU-besluitvorming te bevorderen, door toegang te bieden tot de politieke besluiten en activiteiten van het Europees Parlement en de Raad van Ministers van de EU. VoteWatch maakt gebruik van de aanwezigheids-, stem- en activiteitsgegevens van de EU-instellingen om een volledig overzicht te geven van de activiteiten van leden van het Europees Parlement en de lidstaten. VoteWatch heeft betrekking op de activiteiten van het Parlement sinds 2004 en van de Raad sinds 2009.

VoteWatch Europe is opgenomen in de UAntwerpen catalogus en in het overzicht van databanken op de website van de bibliotheek. De toegang verloopt via de combinatie van IP herkenning en accounts. De accounts zijn beschikbaar in de gedetailleerde informatie over de databank in het overzicht van databanken. Ook buiten de campus is er toegang mits VPN-verbinding.Link: https://www.uantwerpen.be/bibliotheek