Studenten bouwkunde behalen tweede plaats op Student Contest Concrete Day

Datum: 26 november 2018

Inleiding: Derdejaarsstudenten industriƫle wetenschappen: bouwkunde namen deel aan studentenwedstrijd van de Belgische Beton Groepering.

Derdejaarsstudenten Breens Arnout, Michaux Simon, Put Florian, Van Loo Maarten en Vleugels Jens (industriële wetenschappen: bouwkunde) sleepten een tweede plaats in de wacht in de studentenwedstrijd van de Concrete Day op 18 oktober 2018. De Concrete Day wordt georganiseerd de Belgische Beton Groepering.

Deze wedstrijd, gesponsord door infobeton.be, vond voor de elfde keer plaats tijdens de Concrete Day in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Onder de titel ‘Double Impact’ bestond de opdracht erin twee proefstukken te maken waarvan het tweede proefstuk een sterkte had die tweemaal groter was dan die van de eerste. De sterkte werd bepaald met een driepuntsbuigproef. De studenten van Universiteit Antwerpen werden dus knap tweede na de industrieel ingenieurs van UGent. De burgerlijk ingenieurs van UGent werden derde.

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/onderwijs/opleidingsaanbod/bachelor-bouwkunde/profiel/