Stanley Plotkin viert valentijn in Antwerpen

Datum: 8 februari 2019

Inleiding: UAntwerpen verwelkomde Stanley Plotkin, de peetvader van de vaccinatie, op haar jaarlijkse Valentijn Vaccinatiesymposium.

Het zeventiende Valentijn Vaccinatiesymposium kreeg op 8 februari 2019 een wereldautoriteit over de vloer: de Amerikaanse kinderarts Stanley Plotkin hield een lezing over de huidige stand van zaken op vaccinatievlak. Andere thema’s waren het omgaan met wantrouwen in vaccinaties en het vaccineren van sekswerkers.

Al voor de zeventiende keer lokte het Valentijn Vaccinatiesymposium meer dan vijfhonderd professionals en studenten uit de brede medische sector naar Campus Drie Eiken. Het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) organiseerde deze studiedag, en wist ook dit jaar weer een boeiend programma in elkaar te knutselen. Blikvanger was de komst van Stanley Plotkin.

“Plotkin is wereldwijd een eminentie op het vlak van vaccinaties”, zegt prof. Heidi Theeten (UAntwerpen). “Zijn leven lang deed hij onderzoek naar vaccins, en hij is de auteur van het gezaghebbende naslagwerk Vaccines. Vanuit zijn terugblik op de voorbije decennia besprak hij de huidige stand van zaken op het vlak van vaccinaties.”

Link: https://www.uantwerpen.be/nl/onderzoeksgroep/cev/valentijn-vaccinatie/programma-2019/stanley-plotkin/